Telecommunications (TC)

Banner_serviceA Telecommunications (TC) termelési ágazat a távközlési szolgáltatások és megoldások biztosításáért és üzemeltetéséért felelős. Feladata a távközlési szolgáltatások és megoldások tervezés, kivitelezése, átalakítása illetve üzemeltetése. Ahhoz, hogy ügyfélprojektjeink „tervezési, építési és üzemeltetési” szakaszaiban mindenre kiterjedő támogatást nyújthassanak, a távközlési szolgáltatásaik biztosításáért teljes körű felelősséget vállalnak.

A T-Systems International ügyfelei számára nyújtott valamennyi távközlési szolgáltatás teljes körű szolgáltatója a TSS részleg. Kínálatuk az adat-, a hang-, a mobil- és további hálózati szolgáltatások teljes spektrumát lefedi.

Fő területek:

Platform Operations, Global Customer Solutions, Provisioning & Delivery, Business Operation.

Platform Operations (Debrecen)

A Platform Operations Debrecen az ügyfeleink számára nyújtott távközlési szolgáltatások és megoldások globális üzemeltetéséért felelős az egész világon. Feladataik közé tartoznak a standard változtatások végrehajtása, a 2. szintű hibaelhárítás (incidens- és problémakezelés), a gerinchálózat változtatásainak koordinálása, valamint nemzetközi vonalproblémák (WAN) hibaelhárítása különböző szolgáltatókkal együttműködve az MPLS felhőben. Több mint 2500, különféle topológiával és technológiával rendelkező ügyfélnek nyújtanak támogatást. A munkatársaik informatikai végzettséggel rendelkező, angolul és/vagy németül beszélő hálózatüzemeltetők. Mindannyian magas szakmai képesítésekkel és különféle tanúsítványokkal (Cisco CCNA, CCNP, CCIP, Juniper JNCIA, JNCIS-SP és One Access) rendelkeznek. A debreceni Network Operation Center szorosan együttműködik az ulmi Network Operation Centerrel, valamint különböző Szolgáltató és Service Delivery Management csapatokkal a világ minden részéről.

Főbb feladatok:

2nd Level Change & Migration Team

IPLS hálózatban logikai változtatások koordinálása és végrehajtása a csoport fő feladata. Ez magába foglalja a standard megoldások mellett a szabványtól eltérő változtatások kivitelezését is. Ezek különböző fontossági és sürgősségi kategóriákba vannak besorolva, így a végrehajtás határideje is változik ennek függvényében 1 naptól akár 10-15 napig is, de egyes projektek esetében több hétről is beszélhetünk. A logikai változtatásokon kívül még az új eszközök üzembe helyezése, illetve régi eszközök lekapcsolása is a feladataik közé tartozik.

2nd Level Incident Team

Feladataink közé tartozik komplex konfigurációs problémák elhárítása, teljesítménnyel kapcsolatos hálózati problémák elemzése és megoldása illetve hardvercserék lebonyolítása Cisco és Juniper eszközökön. Jelentős incidens-ek esetén probléma management-ben is részt vesznek. Adminisztrálják a gerinchálózaton belüli változásokat és egyes eseteknek Emergency change-ek végrehajtását is elvégezik.

International Access Management

Ez a csoport az év minden napján a nap 24 órájában elérhető. Feladataik a vonalproblémák pontos lokalizálása a vonalak illetve a vonalas eszközök tesztelése és azok ellenőrzése. A probléma megoldása során szakmai támogatást nyújtanak a szerviz technikusoknak, továbbá kapcsolattartó funkciót is ellátnak az egyes szolgáltatóknál.

Backbone Change Management

Feladataik közé tartozik a hardver csere, szoftver frissítés és a gerinchálózat költöztetésének adminisztrációja. Ezen felül a hálózati eszközök másik épületbe való költöztetésének és újratelepítésének koordinálása. A kért karbantartási műveletek dokumentálják, illetve beszerzik a jóváhagyásokat a megfelelő jóváhagyó szervektől.

A Platform Operations nem hálózati támogatást nyújtó területe a Contact Center Operations (CCO) csoport, akik a DTAG valamint a németországi UniCredit Bank ügyfélszolgálatainak contact center megoldásait üzemeltetik. A CCO csapatban dolgozó kollegák német nyelvű második szintű támogatást nyújtanak olyan technológiákban, mint az AVAYA, ASC, Genesys, Aspect és NICE, valamint az általuk támogatott ügyfélszolgálatokban dolgozó helpdesk munkatársak adatait is adminisztrálják. A CCO csapatban dolgozó kollegák a hibák elhárítása mellett a call center platformot érintő változtatások megtervezésében és végrehajtásában is részt vesznek. További feladatuk emellett a platform konfigurációs adatbázisának naprakészen tartása, a call center infrastruktúrához kapcsolódó hardware és software beszerzések koordinálása, illetve riportok készítése.

 

Global Customer Solutions

A Global Customer Solutions (GCS) részleg az ügyfélspecifikus hálózati üzemeltetésért felelős. Második- illetve harmadik szintű hálózati támogatást nyújtanak német, valamint nemzetközi ügyfeleknek.

Ügyfeleik különböző üzletágakból kerülnek ki, egy azonban közös bennük: éles versenyhelyzetben dolgoznak és egy rövid ideig tartó hálózati leállás is komoly anyagi- valamint presztízsveszteséget okozhat számukra versenytársaikkal szemben. Minden ügyfelüknek a velük kötött szerződésben foglalt egyedi feltételek mentén nyújtanak hálózati támogatást.

Munkatársaik kiemelt feladata az ügyfélhálózat zavartalan üzemeltetése valamint hálózati kiesések esetén a minél hatékonyabb és gyorsabb hibafeltárás, illetve hibaelhárítás. Emellett az ügyfelek igényei alapján kollégáink változtatásokat terveznek és hajtanak végre az ügyfélhálózatokon. Ezen túlmenően hálózat-optimalizálás, technikai projektekben való részvétel, különböző megoldócsoportok számára nyújtott szakmai támogatás alkotják tevékenységüket.

Munkájukhoz elengedhetetlen a magas szintű német- és/vagy angol nyelvtudás, a széleskörű, komplex hálózati ismeretek, a szakmai minősítések megléte, valamint az ügyfélspecifikus hibaelhárítási és változáskezelési folyamatok ismerete.