TC Services

Banner_serviceA Telecommunications (TC) divízió 2 ágazatot foglal magában. Egyik ágazata a TC Services, másik ágazata az IPPS. Magyarországon 5 telephelyen vannak kollégáink, akik Debrecenből, Budapestről, Pécsről, Szegedről és Győrből szolgálják ki ügyfeleink igényeit.

A TC Services a távközlési szolgáltatások és megoldások biztosításáért és üzemeltetéséért felelős, feladatai között pedig szerepel ezek tervezése, kivitelezése, átalakítása, illetve üzemeltetése. A T-Systems International ügyfelei számára nyújtott legtöbb távközlési szolgáltatás teljes körű szolgáltatója a TC Services. Kínálatuk az adat-, hang-, mobilhálózati és a további hálózati szolgáltatások teljes spektrumát lefedi.
A TC Services ágazat alapvetően a T-systems TC Core Portfolio Unit magyarországi szervezeti egységeinek üzletága. A Portfolio Uniton belül mind a Fixed Line Services, mind a Mobile Services szervezetben van megbízásunk, bár a Fixed Line Services jelentősebb arányban képviselteti magát. A TC Core Portfolio Uniton kívül kis létszámmal szolgáltatunk még a Classified ICT Portfolio Unit megbízásában is.
Az ágazat fő profilja ennek megfelelően a vállalati hálózati szolgáltatások biztosítása, és ezzel kapcsolatos menedzsment és keresztfunkciók. Ügyfeleink egy része németországi (Global Delivery Unit) bázisú, de jelentős a nemzetközi szolgáltatások (Local Business Unit) aránya is. Kisebb arányban jelen vannak független szolgáltatások, mint például a magyarországi E.On telephelyeknek nyújtott szolgáltatások.
TC Services technológiák: Cisco, Avaya, Juniper, Genesys, Nice, Wmware, Oracle, Redhat, Aruba, Comarch, Solaris, Aspect, Nexus, Viptela, Equinix

Az IPPS ágazat a TC divízióhoz tartozik. Önálló ágazattá 2016 januárjában vált, de a terület már 2008 óta működik. Az ITSH-n belül az egyetlen olyan ágazat, amelynek közvetlen megbízója a Deutsche Telekom Technik GmbH. A DTTechnik felel a Deutsche Telekom hálózatainak kiépítéséért, modernizálásáért és működtetéséért, legyen szó vezetékes vagy mobil hálózatról. Ezeket a hálózatokat mind a lakossági, mind a vállalati szektor használja. A „First class worldwide network services” égisze alatt, az ágazat “core business”-e az IP-VPN szolgáltatások nyújtása a DTAG csoport globális ügyfelei számára, végigkíséri a hálózatok megrendelését, kiépítését, üzembe helyezését és felelősséget vállal az üzemeltetésért is, valamint annak optimalizálásáért. Az IPPS több mint 3500, T-Systems International és Telekom Deutschland ügyfélnek nyújt teljes körű távközlési szolgáltatásokat. Az IPPS több, funkciókon átívelő területen is képviselteti magát, így többek között projektek koordinálásával, ill. ITIL-alapú folyamattámogatással is foglalkozunk. A 2017-es bővülésünknek köszönhetően portfóliónkat kiterjesztettük a mobil és lakossági hálózatok, illetve a fejlesztői és engineering területre.