Mi kell a sikeres jelentkezéshez?

Banner_applicationJelentkezés

A jó önéletrajz és a motivációs levél kulisszatitkai

Mindannyian tudjuk, hogy az általunk megcélzott vállalatnál ezek a mini bemutatkozó anyagok, önéletrajzunk és motivációs levelünk alakítják ki az első benyomást rólunk, mégis gyakran már az első rostán tálcán nyújtjuk át a képességeinket, rátermettségünket illető kétségeket. Tömör, informatív és figyelemfelkeltő önéletrajzot és motivációs levelet írni nem lehetetlen feladat, csak néhány alapvető dologra kell odafigyelni.

Forma…

Formailag fontos, hogy önéletrajzunk átlátható és lényegre törő legyen. Egy, maximum két oldalba férjen bele minden információ. A speciális, vagy kifejezetten kreativitást igénylő területeket leszámítva szakértők azt javasolják, hogy a hagyományos betűtípusokat (Arial, Times New Roman) részesítsük előnyben.

Szerkezetileg érdemes a Személyi adatok – Szakmai tapasztalat – Tanulmányok – Egyéni készségek és kompetenciák – Kiegészítő információk bontást követni.

Ha még nem írtunk soha önéletrajzot vagy bizonytalanok vagyunk, akkor az Europass dokumentumok nyújthatnak támpontot, melyek Európában egységes formátumban teszik összehasonlíthatóvá az egyén szaktudását, végzettségét, nyelvtudását, szakmai tapasztalatait. Az Europass önéletrajzok 24 nyelven elérhetőek itt.

Ne felejtsük el az elküldött dokumentumot személyünkhöz köthetővé tenni! Ajánlott, az élőfejben vagy az élőlábban feltüntetni nevünket, az aktuális dátumot és az oldalszámot is, hogy nyomtatás után se keveredjen el önéletrajzunk. Emellett ügyeljünk az elektronikus önéletrajzunk elnevezésére is – javasoljuk a HR kollégát segítő, teljes név_dokumentumtípus_dátum verzió használatát.

Ügyeljünk a helyesírásra! Egy hibáktól hemzsegő önéletrajz ugyanis felér egy “Nem akarok nálatok dolgozni!” típusú üzenettel.

…és tartalom

Bár formailag nem árt, ha önéletrajzunkban követjük a fentiekben is leírt sablonokat, tartalmilag talán az a legfontosabb, hogy mellőzzük a sablonos megfogalmazást! HR szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy minél több, az egyéniségünket és képességeinket bemutató konkrétumot, és a megcélzott vállalatnak és pozíciónak megfelelő releváns tapasztalatot tartalmazzon önéletrajzunk, ez ugyanis kiemelhet minket a több száz hasonló bemutatkozó anyagból.

A szakmai tapasztalat és a tanulmányok esetén is mindig a jelenlegi időponttól haladjunk visszafelé a korábbi tapasztalatok felé. A munkatapasztalatok részletezésénél ajánlott a kezdés és a befejezés időpontját év-hónap megjelölésével feltüntetni, és az adott vállalatnál betöltött pozíciók esetén azt is röviden tisztázni, hogy milyen feladatok, felelősségi körök, esetleg kiemelt projektek vagy ügyfelek tartoztak hozzánk. Ez azért fontos, mert egy-egy pozíció más és más munkakört takarhat különböző vállalatoknál.

Ha valakinek többéves, esetleg évtizedes munkatapasztalata van, a korábbi tevékenységeket már nem, csak a jelentős állomásokat érdemes feltüntetni. Szakemberek azonban arra biztatják a pályakezdőket, hogy a gyakorlati- vagy diákmunkák részletezését akkor se hagyják ki az önéletrajzukból, ha az nem kapcsolódik a megcélzott álláshoz! Már pusztán az, hogy valaki aktívan töltötte diákéveit, fontos információt hordozhat magában a pályázóról.

A tanulmányok esetén a folyamatban lévő tanulmányokról és a fő tanulmányainkat kiegészítő tanfolyamokról, képzésekről, külföldön töltött szemeszterről se felejtkezzünk meg, hiszen ez is pluszinformáció lehet a munkáltatónak. Az általános iskola feltüntetése már nem szükséges az önéletrajzban, a középiskola azonban már tájékozódási pontként szolgálhat a felvételiztető kollégának, ezért azt jó, ha beleírjuk. Itt is emeljük ki az olyan szakot, fakultációt, specializációt, ami leendő pozíciónkhoz köthető vagy pozitívumként szolgálhat!

Az egyéni készségek és kompetenciák részletezésénél a nyelvismeret esetén kiemelten fontos, hogy az önéletrajzban feltüntetett szint megfeleljen a valóságosnak. Nem érdemes felülpozícionálni magunkat, hiszen legkésőbb az állásinterjún fény derül tudásunkra. Ha megszerzett nyelvvizsgánk nem takarja valós tudásunkat, vagy meglévő tudásunkhoz még nem szereztünk hivatalos nyelvvizsgát, akkor is van megoldás. Az Europass európai nyelvi szintek értékelésére létrehozott kategóriához egy önértékelési táblázat is tartozik, így ez alapján könnyen besorolhatjuk tudásunkat valamelyik megadott szintre, és feltüntethetjük ezt önéletrajzunkban.

A hobbik, szabadidős elfoglaltságok kiemelésénél van lehetőségünk arra, hogy bepillantást engedjünk személyiségünkbe, érdeklődési körünkbe. Itt kifejezetten tanácsos kerülni a “Szeretek színházba és moziba járni, valamint olvasni” közhelyeket, ehelyett fogalmazzuk meg konkrét kedvenceinket, szokatlan vagy akár őrültnek tűnő elfoglaltságainkat is. HR szakemberek egybehangzó véleménye, hogy ez gyakran segít az azonosításban és abban, hogy egy jelölt megmaradjon a felvételiztetést végző kolléga emlékezetében. Ugyanezt a célt szolgálja a CV mellé csatolt fotó is, amely nem kötelező eleme ugyan az önéletrajznak, de nagyban segíti a HR-es kolléga tájékozódását. Itt mindenképpen egy semleges portrékép használata javasolt.

Motivációs levél

Gyakran kérnek a vállalatok motivációs levelet is a felvételi folyamat során. Ez az a forma, ahol az önéletrajznál ugyan kötetlenebbül, de még mindig frappánsan és lényegre törően, mintegy fél oldalban bemutathatjuk, hogy miért mi vagyunk a legalkalmasabbak a kiszemelt pozícióra.

Fontos, hogy itt is a vállalat fejével gondolkozzunk, így a szöveg körülbelül 70 százalékában arra helyezzük a hangsúlyt, hogy mit nyerhet a cég velünk, és csak 30 százalékban értekezzünk arról, hogy ez nekünk hogyan és miért járul hozzá a fejlődésünkhöz. Fogalmazzunk úgy, mintha egy véletlen folytán egy liftbe kerülnénk a vállalat vezetőjével, és összesen 1 perc állna rendelkezésünkre, hogy meggyőzzük őt arról: minket kell választania.

Interjú

Mennyit számít az első benyomás egy állásinterjún? Hogyan öltözzünk? Mit árul el rólunk a testbeszédünk? A tudás megfelelő „csomagolásához” az IT Services Hungary HR szakértője, Dr. Sós Andrea ad tanácsot.

Bár az informatika nem kifejezetten az a szakma, ahol a jelentkező kiválasztásában külső adottságai, megjelenése esik leginkább latba, az első benyomásnak azért itt is tagadhatatlan szerepe van. Az öltözék az ápoltságról, egy határozott kézfogás a magabiztosságról, a mosoly nyitottságról árulkodik: ezek azok a pozitív jelek, melyek a megfelelő tudás kiegészítéseként megalapozzák a szimpátiát, s amelyek döntőek lehetnek egy pozíció elnyerésében.

Öltözködés, megjelenés

Az IT Services Hungarynél az interjúkon elvárt ruházat kritériuma egyezik a munkavégzés során előírt öltözködési szabályokkal. Öltönyt, illetve kosztümöt csak menedzseri szinten vár el a vállalat, azoktól a jelentkezőktől, akik a leendő munkájuk során is folyamatos kapcsolatban fognak állni hazai, illetve külföldi vezetőkkel vagy partnerekkel, ügyfelekkel.

A beosztottak esetében már nincsenek ilyen szigorú elvárások az ITSH-nál: férfiaknál a farmer vagy egyéb hosszú nadrág és ing kombináció, hölgyeknél pedig a blúz és hosszú nadrág vagy szoknya variáció is elfogadott. A nadrág és a szoknya hosszúsága azonban kritikus: a férfiak esetén a nyári melegben is elvárás a hosszú nadrág, a hölgyek számára pedig általános javaslat a nem túl rövid szoknya viselete. Emellett a férfiaknak a ruházathoz illő, zárt cipő is ajánlott, akár kánikulában is. Minden évszakban kerüljük a nagyon kihívó, túlzottan nyitott felsőket, a flip-flop papucsokat, a kalapokat, sapkákat, napszemüvegeket, és a rágóguminktól is szabaduljunk meg az interjú előtt!

Testbeszéd, nonverbális kommunikáció

Kézfogás, ülőpozíció, stressz okozta pótcselekvések: lábrázás, tollcsattogtatás, pirulás, izzadás, hajcsavargatás – ezek a jelek mind-mind beszélnek rólunk egy állásinterjú során. Az ITSH szakértője azonban kiemeli: vállalatuknál az alaphelyzet nem a jelentkező „megszorongatása,” kellemetlen helyzetbe hozása, nem hisznek ugyanis a stressz interjú típusú módszerekben.

A kiválasztást végző kollégák feladata a jelölt segítése, az együttműködés támogatása, annak érdekében, hogy a jelölt a lehető legjobb teljesítményt hozza. Dr. Sós Andrea szerint megfelelő tapasztalat, rátermettség és tudás birtokában a stressz jeleinek megmutatkozása nem feltétlenül negatív, gyakran még szimpatikusabbá is teheti a jelöltet, mint a túlságosan határozott fellépés – az előző ugyanis a pályázó motivációját, a vállalati elvárásoknak való megfelelési igényét tükrözi a felvételiztető számára.

Az is sokat elárul, hogy egy interjúhelyzetben az asztalnál hová ül a jelentkező és milyen ülőpozíciót foglal el. Az IT Services Hungary állásinterjúi – az egyenjogúság, partnerség jegyében – általában körasztaloknál zajlanak. Bármilyen típusú asztalnál is interjúzunk azonban, a legfontosabb tanács, hogy a beszélgetőtárssal szemben helyezkedjünk el és tartsuk a szemkontaktust az interjú során. Vegyünk fel egy olyan kényelmes pozíciót, melyben kezünk, lábunk és derekunk is támasztva van, amelyet egy átlagos, harminc-negyven perces interjú során tartani tudunk. Ez nagyban hozzájárul, hogy a mondanivalónkat a leghatékonyabban tudjuk átadni.

Tartalom – mire figyeljünk beszédünkben?

A leggyakoribb hiba az interjú során, ha a jelölt görcsösen ragaszkodik saját, előre eltervezett és átadni kívánt mondandójához. Dr. Sós Andrea szerint a legfontosabb, hogy figyelmesen hallgassuk meg a kérdést és arra válaszoljunk, amire az interjúztató kíváncsi.

Általános tévhit, hogy az interjún mindenáron meg kell jelenni – akkor is, ha például betegek vagyunk – mert eleve hátrányból indulunk, ha lemondunk egy találkozót. Az IT Services Hungary szakértője arra kér minden jelentkezőt, hogy betegség vagy más sürgős családi probléma esetén vegyük fel a kapcsolatot a HR osztállyal, a kollégák segíteni fognak a legoptimálisabb megoldás megtalálásában.

A stressz okozta kellemetlen tünetek mérséklésére pedig egyetlen tippet tudunk adni: érkezzünk felkészülten az interjúra! Az interjú előtt összegezzük fejben saját önéletrajzunkat, eddigi pályánkat, szakmai állomásainkat, adott időszakhoz és pozíciónkhoz tartozó feladatainkat és felelősségi köreinket, motivációnkat, érdeklődési körünket, mert erre vonatkozóan egészen biztosan érkezni fognak kérdések. És természetesen mindezt az adott pozícióhoz szükséges idegen nyelven is el kell tudnunk mondani!

Emellett alapvető elvárás, hogy nézzünk alaposan utána a kiválasztott vállalatnak, tevékenységi körének, székhelyeinek, történetének és ne felejtsük el a megpályázott pozíciót is körüljárni! Legyen kész válaszunk, hogy miért választottuk az adott pozíciót és miért válasszanak minket annak betöltésére!

További interjú- és karrier tippeket rendszeresen olvashatsz a Facebook oldalunkon!