Társadalmi felelősségvállalásunk

A vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR = Corporate Social Responsibility) egy olyan szemléletmódot, vállalatirányítási politikát jelent, amely a vállalat működésébe beépíti a felelős társadalmi és környezetvédelmi célkitűzéseket a fenntartható fejlődés jegyében. A CSR tevékenység, legyen szó akár a környezeti károk csökkentéséről vagy az önkéntes munkákról, manapság már minden nagy multinacionális cég életének részét képezi. Cégünk Magyarország legnagyobb infokommunikációs munkaadójaként számos területen támogatja a felelős vállalatirányítás megvalósítását.

Környezetvédelem
A környezettudatos működés megvalósításának érdekében vállalatunk évek óta dolgozik a villamosenergia-, a víz-, valamint a papírfelhasználás csökkentéséért, valamint 2006 óta minden telephelyünkön szelektív hulladékgyűjtés zajlik. Mindemellett minden évben több kampányt is szervezünk a környezetvédelem fontosságának felhívására kollégáink körében, legyen szó Föld Napi Fotópályázatról, környezetvédelmi előadásokról, vagy a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akcióhoz való csatlakozásról.

Társadalmi szerepvállalás
Kollégáink lelkes csapatokba szerveződve az ország számos pontján segítenek a rászorulóknak. Ehhez vállalatunk pályázat keretében évente 5 millió forint értékben támogatja az önkéntes munkák ellátásához szükséges tárgyi eszközök beszerzését. A CSR pályázat keretében munkatársaink kórházakban, lakásotthonokban, iskolákban, parkokban végeztek felújítási munkálatokat, építettek ki számítógépes parkot vagy épp wifi hálózatot. Pályázaton kívül, hétvégéken, vagy épp csapatépítés keretében is tevékenykednek önkénteseink, valamint elsőként csatlakoznak a tavaszi árvíz mentési munkálatokra.

Az önkéntes tevékenységekről bővebben:
Példamutató társadalmi felelősségvállalás az IT Services Hungary munkatársainál
Önkéntes munkával és Alapítványok támogatásával a rászorulókért
Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozba?

A Magyar Vöröskereszt évek óta megbízható véradó partnerként tekint ránk, a budapesti, debreceni és pécsi telephelyeken évente összesen több mint 500 alkalommal adtak vért a munkatársaink.

Debrecenben és Budapesten évente több alkalommal szervezünk jótékonysági vásárt, ahol a fogyatékossággal élő és a megváltozott munkaképességű emberek által készített ajándéktárgyakat vásárolhatják meg a kollégák.

A karácsonyt megelőző időszakban jótékonysági gyűjtéseket szervezünk, több éven keresztül a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához csatlakoztunk, 2014-ben pedig a HOA (Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség) élelmiszer-gyűjtő akciójának keretében a beregi kistérségben nehéz anyagi körülmények között élők számára gyűjtöttünk tartós élelmiszert.

A karitatív tevékenységek ösztönzése mellett az ITSH anyagi támogatást is nyújt azon szervezeteknek, melyekről a kollégák előzetesen szavazással döntenek. Ennek keretében az elmúlt években 1-1 millió forinttal támogattuk az alábbi alapítványokat:

  • Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány, Debrecen
  • Beteg Újszülöttekért Alapítvány, Pécs
  • Reménysugár Dél-alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány, Szeged
  • Magyar Hospice Alapítvány, Budapest