Munkavállalói integráció

Banner_workAz informatikai szakemberek számára a IT Services Hungaryhez (ITSH) történő csatlakozás számos specifikus előnnyel jár. Az ITSH, mint a T-Systems International magyar leányvállalata, új távlatok széles skáláját kínálja az újonnan érkezőknek a nemzetközi háttér és a projektek transzferével kapcsolatos know-how segítségével.

Ezeknek az informatikai szakembereknek a többsége a mai napig hűséges maradt az IT Services Hungaryhez. Az új dolgozók teljes mértékben elégedettek új munkaadójukkal – ez a legjobb bizonyíték arra, hogy sikeresek a vállalat arra irányuló intenzív erőfeszítései, hogy az új dolgozókat már a kezdetektől integrálja az áthelyezés folyamatába. A folyamat kulcsfontosságú eszközei a tájékoztatás és a párbeszéd. Komolyan vesszük a dolgozók személyes érdeklődését és kérdéseit, és ezeket részletes megbeszélések és egyéni találkozók során vitatjuk meg. Az ITSH HR szakemberei a bekerülés minden lépését és a szerződés valamennyi feltételét részletesen megbeszélik a dolgozókkal.

Magas szintű elfogadás és motiváció

A szerkezeti feltételek kivételesek: mint a világ minden részén telephelyekkel rendelkező ICT-szolgáltató, a T-Systems International magyar leányvállalata a lehetőségek széles skáláját kínálja a szakmai továbbfejlődésre.

Középpontban az ember

Az IT Services Hungary, mint szolgáltató cég, dolgozóit a vállalat fő értékének tekinti. Ezért a dolgozók integrációja az egyik legfontosabb szempont: “Azt akarjuk elérni, hogy megtalálják a helyüket a vállalatunknál.”

Az ITSH ennek érdekében már a korai szakaszoktól együtt dolgozik a jövendő dolgozókkal a gyors integráció megvalósításán, a lehető leghamarabb azonosítva a valószínű kilátásokat és fejlődési lehetőségeket.

Alacsony fluktuáció

Az IT Services Hungary új átállási módszertant fejlesztett ki ezekre az időszakára, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy már a korai szakaszban megnyerje magának az új dolgozókat, és gyorsabban integrálja őket saját szervezetébe. Az ITSH olyan lépéseket vezet be, amelyek biztosítják, hogy az új munkatársak teljes mértékben integrálódjanak már az első munkanapjukon, ahol csak lehetséges. Az alacsony lemorzsolódási arány az átállás időszaka után azt mutatja, hogy a munkavállalói integrációs programok hatásosnak bizonyulnak.