Cégtörténet

2006

Budapesti telephellyel létrejön az IT Services Hungary (ITSH) mint a T-Systems International 100 %-os magyar leányvállalata.

2007

A magyar kormány képviseletében Kóka János szándéknyilatkozatot írt alá az IT Services Hungary és a T-Systems hosszú távú együttműködésről. A folyamatos fejlődés eredményeképpen a T-Systems és az ITSH felsővezetése a Hajdú-Bihar megyei terjeszkedés mellett dönt. Több száz informatikai munkahely létrehozását jelentik be Budapesten és az új debreceni telephelyen.

Train IT címmel program indul Debrecenben azzal a céllal, hogy az ITSH megtalálja azokat a németül beszélő, az informatika világa iránt érdeklődő fiatalokat, akik szívesen dolgoznának nemzetközi környezetben.

2008

Az év elején sor kerül a debreceni iroda hivatalos megnyitója a Vár utcában. A rohamos létszámnövekedés következtében hamarosan újabb irodaház tervezésébe, majd építésébe kezd a vállalat, hiszen az ITSH még ebben az évben eléri az 1500 főt.

A Nyíregyházi Főiskola és az ITSH 2007 végén közös kooperatív képzést indított. A februárban aláírásra került megállapodás eredményeként a képzésre sikeresen pályázott utolsó éves hallgatók 7 hónap alatt elsajátíthatják a nemzetközi informatikai szolgáltató iparban szükséges alaptudást és készségeket.

Az IT Services Hungary elnyeri „Az év befektetője” díjat. A 2005-ben alapított „Év befektetője” díjak célja, hogy elismerje azokat a vállalatokat, valamint az őket támogató szervezeteket és önkormányzatokat, amelyek az adott évben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez.

Szeptemberben a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola OKJ-s informatikai képzést indít az IT Services Hungary Kft. támogatásával. Az érettségizetteknek szóló képzés célja, hogy gyakorlatorientált oktatással a hallgatók népszerű szakmát tanuljanak, megnövelve ezzel elhelyezkedési esélyeiket. Az osztály 23 fővel indult, akik sikeres vizsga esetén informatikai hálózattelepítői és üzemeltetői szakmát, valamint nemzetközi minősítéseket (CCNA, WLAN) szerezhetnek a Cisco Hálózati Akadémiai Program keretében. Az oktatás abban a hálózati eszközökkel kiegészített gépteremben zajlik, amelyet az iskola az ITSH által nyújtott 3 millió forintos fejlesztési támogatásából korszerűsített.

Decemberben átadták a Debreceni Egyetem Informatikai Karának új levelezőrendszerét, mely az IT Services Hungary Kft. támogatásával került beszerzésre. A DE Informatikai Kara a támogatás (2,5 milliós) összegéből megvásárolta az Lotus Domino 8.0.2. szerverszoftverét és a hozzá tartozó asztali klienst (120 db licensszel). Így a kar minden főállású alkalmazottjának munkáját immár a világ első számú vállalati szintű csoportmunka-szoftvere segíti.

2009

Nyár közepén Bajnai Gordon miniszterelnök megnyitja az új debreceni irodaházat a Tudásparkban. A 4 milliárd forintos beruházás több szempontból is kiemelkedő értéket képvisel: a teljes telekterület 60 százaléka zöldfelületet, a magas fokú adatbiztonsági és technológiai követelmények kielégítéséről 400 000 méter kábel gondoskodik, a magas szintű rendelkezésre állás a hét minden napján 24 órában biztosított, az épület a mozgássérültek számára is akadálymentes.

A Debreceni Egyetemmel több évre visszatekintő folyamatos közös szakmai munka eredményeképpen 2009 szeptemberében két informatikai specializáció indul, melyek lehetőséget nyújtanak nyelvismerettel rendelkező nem informatika szakos hallgatók speciális informatika képzésére. 2009 szeptemberétől a Debreceni Egyetem valamennyi hallgatója választhatja az Informatikai kar (IK) gondozásában és az IT Services Hungary Kft (ITSH) támogatásában indított két specializáció egyikét. A két specializáció (operációs rendszerek és hálózatok) 50-50 kreditet ér és négy szemeszter alatt végezhető el.

A Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola és a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola kétéves OKJ-s informatikai képzést indít, amelyet az IT Services Hungary támogatásával emelt szintű informatikai képzést, versenyképes szakmát, majd karrierlehetőséget kínál.

Októberben négy debreceni multinacionális nagyvállalat, köztük az ITSH országos szinten is egyedülálló rendezvényt szervez a biztonságos kerékpározás és a környezet védelmének népszerűsítése érdekében. A négy vállalat dolgozóit reggel fel nyolckor a szervezők reggelivel varjak a debreceni főtéren, majd nyolc óra után a kerékpárosok rendőri biztosítás mellett tekernek be a munkahelyükre.

2010

Informatika a művészetért címmel az IT Services Hungary saját debreceni irodaházában galériát indít, fiatal, tehetséges művészek kiállításainak adva otthont. A kiállítások 6-8 hetente váltják egymást.

Az ITSH eléri a 2000 fős létszámot és ezzel az ország legnagyobb ICT-munkaadójává válik.

Decemberétől a debreceni központban működik Kelet-Magyarország első hivatalos vizsgaközpontja, mely világcégek, köztük vezető informatikai vállalatok (mint pl. Novell, Oracle, SAP, Cisco Systems) által alapított minősítések megszerzéséhez szükséges vizsgákat bonyolítja le.

Ne pazarold el a tudásod! − hívja fel az informatikusok figyelmét az IT Services Hungary Control Your Life elnevezésű kampányában. A vállalat egy gegekben és technikai trükkökben bővelkedő robotos vírusfilmmel, értékes nyereményekért folyó online szakmai kvízjátékkal és friss állásajánlatokkal várta novemberben a tapasztalt IT-sokat.

2011

Februárban a hazai mérnökinformatikus, programtervező informatikus és gazdaságinformatikus szakos hallgatók képzési színvonalának emelése és a piacképes tudás biztosítása érdekében egyedülálló vállalati és egyetemi együttműködés születik. A megállapodás értelmében a Debreceni Egyetem diákjai az IT Services Hungary kihelyezett tanszékén a vállalat szakembereitől, valós gyakorlati példákon keresztül tanulhatnak – mindezt kreditekért.

Az IT Services Hungary Kft. 30 millió forintos támogatást nyújtott a Debrecen Térségi Integrált Szakképző Központ és Oktatási Szolgáltató Közhasznú Társaságnak (TISZK). A Debrecen TISZK ezt a társaság tevékenységébe bevont nyolc középfokú szakoktatási intézmény közül két szakközépiskola – a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola, valamint a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola – diákjai német és angol nyelvi készségeinek fejlesztésére fordítja.

Az IT Services Hungary, a T-Systems International leányvállalata kiemelt figyelmet fordít a kollégák nyelvi képzésének támogatására, melyhez 83 millió forintos európai uniós támogatást nyer el. A projekt keretében az ITSH 100 munkatársa sikeresen fejlesztette angol, illetve német nyelvtudását, átlagosan 90%-os eredményt mutatva fel a záróvizsgán.

2012

Újabb vállalati és egyetemi együttműködés született: az IT Services Hungary és a Miskolci Egyetem januárban induló közös programja németül és angolul beszélő fiataloknak kínál informatikai képzést és hosszú távú karrierlehetőséget

Az év elején az ITSH bejelenti, hogy új kutató-fejlesztő központot létesít mintegy 70 új munkahelyet hozva létre. Az év során pedig további munkatársak felvételét tervezik, összesen 500 fővel bővítve a 2500 fős létszámot.

Európa legnagyobb szakmai versenyének magyarországi válogatóit és döntőjét szponzorálja az ITSH. Az EuroSkills nemzetközi szakmai verseny magyarországi informatikai válogatóversenyét 18-25 éves diákok és fiatal hálózati szakemberek számára szervezik, tét a nemzetközi döntőbe való jutás. A döntő résztvevői értékes nyereményekkel térhettek haza. A válogató verseny győztese a debreceni Power Users csapat lett. Az ő megtiszteltetésük, hogy a döntőt követő hathónapos felkészülés után Magyarországot képviselve mérkőzhetnek majd meg Európa legjobbjaival. A győztes csapat tagjai: Csőke János, Kreszán Kristóf Dárius és Zeke Sándor, akik mind az ITSH által támogatott Mechwart Andárs Szakközépiskola diákjai.

Növekedés a pécsi munkaerőpiacon: az IT Services Hungary új tehetségek után kutat Baranya megyében. Magyarország legnagyobb informatikai szolgáltatója németül beszélő munkatársakat keres bővülő pécsi irodájába. 21 fő dolgozik a pécsi telephelyen és még az idén több mint száz főt kíván felvenni a vállalat.

2013

Az Aon Hewitt és az AIESEC Magyarország 2012. évi „Munkáltatói Márka Kutatásának” eredménye alapján az IT Services Hungary Kft. hazánk legismertebb, és 3. legvonzóbb munkáltatója az IT iparág iránt érdeklődő, angol és német nyelveket beszélők körében. A kutatás 27 ezer pályakezdő és már több éves munkatapasztalattal rendelkező munkaerőpiacról alkotott véleményét vizsgálta.

Az ITSH a debreceni telephelyen a városi önkormányzattal, valamint a Debreceni Egyetemmel kialakított együttműködéséért és a fiatalok munkaerő-piaci belépését, illetve elvándorlásának megállítását célzó tevékenységéért elnyerte az Európai Unió által meghirdetett YURA (Your Region Your Future) díjat.

Az év tavaszán az ITSH együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetemmel jövőbeni közös projektek megvalósítása céljából. A vállalat az idei évben további több száz munkatársak felvételét tervezi, ezzel is bővítve a jelenlegi 3500 fős létszámot.

2014

Az AON Hewitt által végzett 2014-es munkáltatói felmérés 243 ágazatfüggetlen céget és 20, az IT Telekom szektorban működő vállalkozást vizsgált mintegy 8000 fő bevonásával. Ebből az derült ki, hogy az IT Services Hungary a pályakezdők és a már tapasztalattal rendelkező informatikusok körében teljesít a legjobban: számukra ez a cég Magyarország 3. legvonzóbb munkahelye az iparágban.

Hasonló brand ismertséget és -vonzerőt tükrözött a világ 23 országában kutató, ezáltal a globális gazdaság mintegy háromnegyedét lefedő Randstad magyarországi felmérése is. A szigorú mutatók alapján – az ismertség és a vonzerő együttes mérésével – megalkotott, a legvonzóbb munkahelynek járó Randstad Award listáján az IT Services Hungary idén már a 11. helyen végzett. Ezzel olyan ismert és nagy hazai márkákat előzött meg, mint a MOL, a Suzuki, vagy épp a Magyar Telekom.

Az ITSH  több éve szoros kapcsolatot ápol magyar felsőoktatási intézményekkel a piacképes, gyakorlati tudás megszerzését támogató informatikai oktatás megteremtése érdekében.  Az együttműködés új elemeként a vállalat elindította az ITSH Start Program elnevezésű programját, amelynek célja az informatikai oktatást végző középiskolák támogatása. Az oktatási intézményekkel való együttműködésen alapuló program olyan elemekre épül, amelyek hozzásegítik mind a pedagógusokat, mind a diákokat (és szüleiket) ahhoz, hogy megismerkedjenek a magyar és a globális ICT szektorban rejlő lehetőségekkel, egyúttal lehetővé teszi a diákok számára azt is, hogy a képzés során elsajátított készségeket az iskolából kikerülve azonnal kamatoztatni tudják – vagyis már a középiskolában piac- és versenyképes tudást szerezzenek.

Különböző szakmai szempontok alapján hasonlítja össze a legjobb munkahely címért pályázó cégeket a European Business Awards üzleti verseny európai szervezőbizottsága. Ennek alapján a 2014/2015 év magyar győztese (National Champion) a „Employer of the Year” kategóriában az IT Services Hungary (ITSH) lett. A rangos díj is azt jelenti, hogy az ITSH jelenleg nemcsak az ICT-szektor legnagyobb, de egyúttal a teljes magyar munkaerő-piac legjobb munkahelye is.

2014-ben az IT Services Hungary Superbrands lett.

2015

Az IT Services Hungary foglalkoztatottak létszáma a 2015-ös esztendő második negyedévében átlépte a lélektani határnak számító 4 ezer főt. A vállalat a munkahelyteremtéssel összefüggő regionális fejlesztéseiért idén elnyerte a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös elismerését, az „Év befektetője díjat”is.

Magyarország kormánya és az IT Services Hungary (ITSH) stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással. A megállapodás nemcsak a vállalatnak a gazdaság eredményeihez való eddigi hozzájárulását ismerte el, hanem rögzítette a felek kölcsönös szándékát arra is, hogy együttműködnek a magyar infokommunikációs szektor versenyképességének és Magyarország tőkevonzó képességének a fejlesztésében.

2016

A Randstad 2016-os munkavállalói körben végzett felmérése szerint az IT Services Hungary a 8. legvonzóbb vállalat és a 2. legvonzóbb munkáltató az IT iparág iránt érdeklődő, angol és német nyelveket beszélők körében Magyarországon. A tavalyi azonos kutatás alapján 5 helyett lépett előre a cég a rangos listán. A 2016-os kutatásban globális szinten több mint 200 ezer, Magyarországon pedig több mint 4 ezer potenciális munkavállaló vett részt.

Megtisztelő díjat kapott a Debreceni Egyetemtől az IT Services Hungary. A Debreceni Egyetem szenátusa 2015-ben alapította az Alumni-díjat. Ezt olyan cégek, szervezetek kaphatják, amelyek szoros tudományos illetve szakmai kapcsolatot ápolnak az intézménnyel. Segítik az egyetemet céljai elérésében valamint kiemelt foglalkoztatói az itt végzett hallgatóknak. A bírálóbizottság egyhangú döntése alapján a DE Alumni-díját illetve a cím használatát 2016-ban az IT Services Hungary Kft. érdemelte ki.

2017

A növekedés volt a kulcsszava annak az avatóünnepségnek, amelyen az ITSH legújabb, pécsi munkatereit adták át a város, a nagyvállalat, illetve a vele stratégiai partnerségben lévő pécsi egyetem vezetőinek jelenlétében. A Nagy Lajos király útján lévő irodakomplexum közel kétszeresére bővítése nem csupán házon belüli költözést jelent, hanem új munkahelyek létrehozását is, hiszen 2018 év végig legalább további 200 fővel bővül a pécsi szolgáltató központ már ma is több mint félezres létszáma.

A Pécsi Tudományegyetem legrangosabb kitüntetését 2017-ben Chris Wilsonnak, az IT Services Hungary első emberének ítélte oda az intézmény szenátusa. A cégvezető laudációjában elhangzott: Chris Wilson sokat tett azért, hogy az egyetem, a baranyai megyeszékhely és az infokommunikációs nagyvállalat közötti háromoldalú, stratégiai megállapodás kiteljesedjen. A példaértékű együttműködés révén az alapítása 650. évfordulóját ünneplő egyetem diákjai versenyképes, korszerű szaktudáshoz juthatnak hozzá, a város és a térség pedig vonzó karrierlehetőségeket kínálhat immár a legambiciózusabb fiataloknak is.

A vállalat 2010-ben indította “Start Program” elnevezésű programját, amelynek célja az informatikai oktatást végző középiskolák és szakközépiskolák támogatása. 2017-ben már Budapesten is elérhetővé vált az iskolák számára a program.

Az IT Services Hungary „Golden Award”-ot nyert az idei HRKomm Awardon az „ITSH10” kampányával az „egyéb partnerek és leendő munkavállalók felé irányuló kommunikációs megoldások” kategóriában.

A vállalat a legelismertebb hazai PR versenyen, a Kreatív kiadója által szervezett Prizma Kreatív PR megmérettetésen vehette át az “ITSH10” kampányáért a bronz díjat IT/Telekommunikáció kategóriában.

2018

“Innováció a motivációban – a legjobb baranyai munkahely” HR díj az ITSH-nak. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara HR díját 2018-ban az IT Services Hungary (ITSH) kapta. A díjat először osztják ki, az elismeréssel az ITSH motivációs eszköz rendszerét, a kollégák folyamatos fejlesztéséért tett lépéseit tüntették ki.

IT Services Hungary a legsikeresebb ICT-cég 2017-ben! A legsikeresebb hazai ICT-cégek TOP 52 rangsorában első helyet kapott a vállalat! 2016-ban a dobogó második fokán volt, idén már a legtetejére állhatott több ezer munkavállalójával együtt az ITSH.