Középiskolai együttműködéseink

Banner_schoolA szaktudással rendelkező munkaerő-utánpótlás biztosítására az IT Services Hungary több szak- és középiskolával folytatott együttműködése során szorgalmazza a gyakorlatorientált informatikai ismeretek oktatását. Ennek eredményként két debreceni középiskolában indult 2 éves OKJ-s informatikai képzés az IT Services Hungary támogatásával. Az érettségizetteknek szóló tanfolyamok az ITSH-val együttműködésben valósulnak meg, és céljuk, hogy a diákok egy népszerű és piacképes szakmát tanuljanak, megnövelve ezzel elhelyezkedési esélyeiket.

Az ITSH és a középiskolák kapcsolatának alapgondolata, hogy a középiskolai oktatás piac- és versenyképes szakmát tudjon biztosítani a fiataloknak. Célja pedig az oktatás fejlesztése és támogatása az IT Services Hungary Kft. igényeinek megfelelően, így erősítve a munkaerőpiacot, biztosítva a cég szakember utánpótlását és növelve a cég számára a toborzási lehetőségeket.

A középiskolákkal való együttműködés rövid története

2007

Első kapcsolatfelvétel a Mechwart András Gépipari- és Informatikai Szakközépiskolával

2008

Első ITSH osztály indulása (kezdetben 1 éves, majd később 2 éves képzés)

2009

Újabb iskolák bevonása:

  • Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium
  • Irinyi János Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola
  • Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola: ITSH osztály 2010-es tanévtől

A Mechwart és a Brassai oktatási területei (2 éves képzés, érettségire épülő, angol-német nyelvoktatással) a következők: Cisco CCNA, WLAN, hálózatok, operációs rendszerek.

2013

Elindul az országos ITSH Start Program.

 

A folyamatos együttműködés formái:

  • képzés- és infrastruktúratámogatás
  • szakmai gyakorlatok
  • céglátogatások
  • kihelyezett állásbörze/interjúztatás
  • szakmai rendezvények/versenyek támogatása (pl.: I. ITE Országos Verseny főszponzora, stb.)

A 2 éves iskolarendszerű képzések a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskolában és a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában indulnak. A képzésen tanuló diákok sikeres vizsga esetén emelt szintű szakmát és nemzetközi minősítéseket szerezhetnek. A végzés után – sikeres felvételi interjút követően – valós karrierlehetőség várja őket az IT Services Hungary-nél!

2014 szeptemberében újabb képzések indulnak, részleteket itt találsz.