Debreceni specializációk

Banner_school2009 szeptemberétől a Debreceni Egyetem valamennyi hallgatója választhatja az Informatikai kar (IK) gondozásában és az IT Services Hungary Kft. (ITSH) támogatásában indított IT specializációt. A Hálózati ismeretek (Network Solutions) 20 kreditpontot ér és két szemeszter alatt végezhető el.

A tananyag kidolgozásában az ITSH és az IK fontosnak tartotta, hogy a specializációk elvégzéséhez ne legyen szükséges informatikai előképzettség, valamint hogy a képzés piac- és versenyképes, gyakorlatorientált legyen. A sikeres jelentkezés feltétele a német és / vagy az angol nyelv magas fokú ismerete, mely nyelvi szintfelmérő segítségével kerül felmérésre a jelentkezést követően.

A nyelvi szintfelmérő a jelentkezések lezárását követő héten kerül megszervezésre, amiről minden jelentkezőt értesítünk! A szintfelmérő eredményétől függően lehet bekerülni a képzésbe, amelyről szintén e-mailben tájékoztatjuk a jelentkezőket.

A képzést követően a sikeres záróvizsgát teljesítők olyan szaktudást szereznek, ami lehetőséget nyit számukra, hogy további céges képzési programok nélkül is felvételt nyerjenek az IT Services Hungary Kft-hez.

A képzéseket az Informatikai Kar hirdeti meg és adminisztrációjuk is a karon folyik. A képzés záróvizsgával zárul, melynek sikeres teljesítéséről a diplomába betétlap kerül. A képzés önmagában nem ad hallgatói jogviszonyt, annak az abszolutórium megszerzése előtt be kell fejeződnie.

Hálózatok specializáció tananyaga: Bevezetés az informatikába, számítógép architektúrák, office, hálózati alapok, operációs rendszerek, cisco, ipsec/vpn, kommunikációs gyakorlat, WAN technológiák

Jelentkezési lap és részletes információ innen  tölthető le.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Cserhátiné Vecsei Ildikónál ([email protected])

Kocsis Gergelynél ([email protected])

Jelentkezési lapok leadása: Informatikai Kar (Kassai út 26.),Tanulmányi Osztály (Fsz., 20-as szoba)

Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetetése Kihelyezett Tanszék