Egyetemi együttműködéseink

Az ITSH évek óta szoros kapcsolatot ápol a különféle magyarországi, rangos felsőoktatási intézményekkel, melynek célja az oktatás fejlesztése és támogatása az ITSH igényeinek megfelelően, így erősítve a munkaerőpiacot és biztosítva a cég szakember utánpótlását.

Az ITSH összes telephelye aktívan részt vesz ezen kapcsolatok fenntartásában és bővítésében.

Budapest    

Míg vidéken jellemzően a helyi egyetemekkel építettünk többrétű együttműködést, a   Budapesti felsőoktatási intézmények esetében elsődleges célunk a minél több egyetemen folytatott PR tevékenység, valamint az álláslehetőségek megjelenítése. Ezt egyalkalmas és rendszeres vendégelőadásokkal, szakmai napokon és kerekasztal-beszélgetéseken való részvétellel, az intézmények hirdetési felületeinek használatával érjük el. Főleg alábbi felsőoktatási intézményekkel működünk együtt:

 • Óbudai Egyetem
 • Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
 • Hageni Távegyetem Budapesti Távtanulási Központ
 • Budapesti Metropolitan Egyetem
 • Pannon Egyetem (Veszprém)

Debrecen

Az IT Services Hungary és a Debreceni Egyetem az ITSH debreceni szolgáltató központjának megalakulása óta sikeres együttműködést folytat. Az IT Services Hungary a Debreceni Egyetemet oktatási színvonala, kiemelten az informatikai és nyelvi képzése miatt választotta partnerének.

A több évre visszatekintő, folyamatos közös szakmai munka eredményeképpen 2009 szeptemberében informatikai specializációs képzést indítottunk, mely lehetőséget nyújt a nyelvismerettel rendelkező, de nem informatika szakos hallgatók speciális informatika képzésére.

A Debreceni Egyetem és az IT Services Hungary együttműködésének újabb mérföldköveként 2011. január 24-én jelentette be megállapodását az Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése Kihelyezett Tanszék létrehozásáról. Ez az újabb kezdeményezés megteremti azokat a feltételeket, melyek összehangolják a kutatást és az oktatást a piacképes tudással. Célja kiemelten a mérnökinformatikus, programtervező informatikus és gazdaságinformatikus szakos hallgatók képzési színvonalának emelése, valamint a gyakorlati oktatás, a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztése.

Fennálló, immáron közel 10 éves egyetemi kapcsolataink mellett további lépéseket is tettünk a munkahelyek és a munkaerő stabilizálására, melynek eredményeképpen 2018. januárjában az IT Services Hungary, Debrecen városa, illetve az Egyetem között háromoldalú megállapodás került aláírásra, ennek következtében pedig együttműködésünk még hatékonyabb intézményi keretet kapott.

A kooperáció keretében az alábbi elemekből álló ITSH specifikus oktatási terv működik az egyetemen:

 • ITSH Tanszék
 • IT szolgáltatói alapismeretek moduláris oktatás
 • Train IT
 • IT specializáció nem IT szakos hallgatók számára: Network Solutions
 • Germanisztika Intézet ITSH szakirány: Operating Systems specializáció német nyelven
 • Gyakornoki programok

Debreceni Egyetem
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar
Neptun

Pécs

Az ITSH Pécsi Tudományegyetemmel folytatott együttműködése 2012-ben kezdődött. A kooperációt megelőzően csak a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai  Karral dolgoztunk együtt, de 2013-tól már az összes olyan irányba nyitottunk, ahol nyelvi, vagy IT oktatás történik. (Bölcsésztudományi Kar – Német, Közgazdaságtudományi Kar – projekt menedzsment tárgyak és a Természettudományi Kar – gazdaságinformatika). A nyitás kézzelfogható sikere, hogy ennek köszönhetően már az első évben 4 Train-IT kurzus valósult meg.

 1. március 13-án újabb mérföldkőként hosszú távú együttműködési megállapodást írtunk alá a Pécsi Tudományegyetemmel, valamint a Pécsi Önkormányzattal is. Együttműködésünk célja az egyetemi oktatás versenyképesebbé tétele, valamint több közös oktatási és kutatási projekt indítása volt. Ennek keretében cégünk szakmai gyakorlati lehetőségeket és számos gyakornoki álláslehetőségeket is kínál a mai napig a diákoknak, továbbá aktívan részt veszünk az egyetem oktatóinak továbbképzésében és hallgatói tudományos munkában is.

Az egyetemi megállapodás keretében több más, egyetemi rendezvényt is rendszeres támogatásunkról biztosítunk, mint például a sportnap, megjelenés a Pollack Expo-n, Programozó versenyek stb.

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar / ITSH Tanszék

Szeged

A Szegedi Tudományegyetemmel régi kapcsolatot ápol az ITSH, de közös munkánk igazán élővé, aktívvá az utóbbi két évben vált. Az együttműködés eredményeképpen a TTIK informatika karán a Cisco képzésben aktív, egyenlőre 2-3 havonta vállal szerepet az ITSH.

2017-ben aktív és tevékeny kapcsolatot építettünk ki az Egyetem Germanisztika karával is. Közös munkánk nyomán elindult egy új specializáció, mely keretében a hallgatók üzleti kommunikációt tanulnak, illetve ezzel párhuzamosan a 2018/19-es tanévtől tervezzük informatika oktatását is.

Önkormányzat

Az ITSH évek óta szoros kapcsolatot ápol az Önkormányzat Infopólus szervezetével, főként bővülési és telephelyi kérdésekben.