Egyetemi együttműködéseink

Banner_unAz ITSH évek óta szoros kapcsolatot ápol egyetemekkel és középiskolákkal. Az együttműködés célja az oktatás fejlesztése és támogatása az ITSH igényeinek megfelelően, így erősítve a munkaerőpiacot és biztosítva a cég szakember utánpótlását.

Debrecen

Az IT Services Hungary és a Debreceni Egyetem az ITSH debreceni szolgáltató központjának megalakulása óta sikeres együttműködést folytat. Az IT Services Hungary a Debreceni Egyetemet oktatási színvonala, kiemelten az informatikai és nyelvi képzése miatt választotta partnerének.

A több évre visszatekintő folyamatos közös szakmai munka eredményeképpen 2009 szeptemberében két informatikai specializáció indult, melyek lehetőséget nyújtanak nyelvismerettel rendelkező nem informatika szakos hallgatók speciális informatika képzésére.

A Debreceni Egyetem és az IT Services Hungary együttműködésének újabb mérföldköveként 2011. január 24-en jelentette be megállapodását az Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése Kihelyezett Tanszék létrehozásáról. Ez az újabb kezdeményezés megteremti azokat a feltételeket, melyek összehangolják a kutatást és az oktatást a piacképes tudással. Célja kiemelten a mérnökinformatikus, programtervező informatikus és gazdaságinformatikus szakos hallgatók képzési színvonalának emelése, valamint a gyakorlati oktatás, a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztése.

Az együttműködés keretében az alábbi elemekből álló ITSH specifikus oktatási terv működik az egyetemen:

  • ITSH Tanszék
  • Train IT, Train Language kurzusok
  • IT specializációk
  • IT Kar (nem IT hallgatók számára): Network Solutions or Operating Systems
  • Germanisztika Tanszék: Operating Systems német nyelven
  • Gazdaságtudományi Kar: Shared Service Expert
  • CCNP kurzus
  • Gyakornoki programok


Specializációk a Debreceni Egyetemen

2009 szeptemberétől a Debreceni Egyetem valamennyi hallgatója választhatja az Informatikai kar (IK) gondozásában és az IT Services Hungary Kft. (ITSH) támogatásában indított két specializáció egyikét. Két specializáció választható,  az Operációs rendszerek 36, a Hálózati ismeretek 35 kreditpontot ér és négy szemeszter alatt végezhető el.

A tananyag kidolgozásában az ITSH és az IK fontosnak tartotta, hogy a specializációk elvégzéséhez ne kelljen informatikai előképzettség, valamint hogy piac- és versenyképes, gyakorlatorientált képzés legyen. A sikeres képzéshez azonban feltétel a német és / vagy az angol nyelv magas fokú ismerete.

Operációs rendszerek tananyaga: IT alapismeretek, office, windows, unix, linux.
Hálózatok tananyaga: Bevezetés az informatikába, számítógép architektúrák, office, hálózati alapok, operációs rendszerek, cisco, ipsec/vpn, kommunikációs gyakorlat, WAN technológiák

Jelentkezés

Érdeklődés esetén keresd a tanszéki felelőst, aki a további részletekkel és a jelentkezéssel kapcsolatban is rendelkezésedre áll.

Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése Kihelyezett Tanszék (ITSH Tanszék)

A Debreceni Egyetem és az ITSH 2011. februárjától speciális oktatási-kutatási egységet hozott létre Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése Kihelyezett Tanszék néven.

Az ITSH Tanszék az Informatikai Kar kötelékein belül működik, tantárgyi struktúráját a Debreceni Egyetem és az IT Services Hungary közösen alakították ki. Az Informatikai Karon tanuló diákok négy teljesített félév után vehetik fel a tanszék meghirdetett, kreditált tantárgyait, melyeket az IT Services szakembereinek segítségével sajátíthatnak el két szemeszter alatt.

A Tanszék helye: ITSH Debrecen, Tudáspark, 68-as terem
A Tanszék hallgatóinak száma: 25-30 fő/szemeszter
A jelentkezés előfeltételei: 4 teljesített szemeszter a Debreceni Egyetemen
Bekerülési szűrő: szintfelmérő az élő angol/német nyelvtudásról
Tantárgyak száma: 8
Előadások nyelve:
angol

Előadóink az ITSH nagy tapasztalattal rendelkező, elismert szakemberei, vezetői. A hallgatók az ITSH különböző üzletágainak tevékenységéről, alkalmazott technológiákról szerezhetnek ismereteket, fejleszthetik szakmai angol nyelvtudásukat. Minden második tantárgy után egy 15 perces tesztet írnak a hallgatók, ami 10 kérdést tartalmaz. A teszteredmények átlaga adja meg a végső jegyet.

A képzés 2 kreditpontot ér a BA követelményekből, amit a szemeszter során lehet megszerezni, a vizsgaidőszak alatt. A szemeszter sikeres befejezése után a hallgatók egy kötetlen karrierbeszélgetésen vesznek részt, ahol az ITSH képviselőivel egyeztethetik jövőbeli elképzeléseiket és tájékozódhatnak a cégnél lévő lehetőségekről.

Jelentkezés

Érdeklődés esetén keresd a tanszéki felelőst, aki a további részletekkel és a jelentkezéssel kapcsolatban is rendelkezésedre áll.

Debreceni Egyetem
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar
Neptun

 

Pécsi Egyetem

2013. március 13-án ITSH hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetemmel, valamint a Pécsi Önkormányzattal. Az együttműködés célja az egyetemi oktatás versenyképesebbé tétele, valamint több közös oktatási és kutatási projekt indítása. Ennek keretében cégünk a jövőben szakmai gyakorlati lehetőségeket és számos gyakornoki álláslehetőségeket is kínál a diákoknak, továbbá aktívan részt fogunk venni az egyetem oktatóinak továbbképzésében és hallgatói tudományos munkában.

Pécsen az egyetemmel 2012-ben kezdődött együttműködés. Eddig csak a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai  Karral dolgozott együtt az ITSH, de 2013-tól már az összes olyan irányba nyitott a vállalat ahol nyelvi, vagy IT oktatás történik. (Bölcsész Kar – Német, és Természettudományi Kar – gazdaságinformatika). A nyitás kézzel fogható sikere, hogy első évben már 4 Train-IT kurzus valósult meg a Pollack Mihály Karral együttműködve.

Az egyetemi megállapodás keretében több más, egyetemi rendezvényt is támogat az ITSH: sportnap, megjelenés a Pollack Expo-n, stb.

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar / ITSH Tanszék